user_mobilelogo

 Allting började på 60-talet.....

tidningsbild

Vi är ett gäng "grabbar" som har hängt ihop sedan dess och spelat och sjungit så fort vi fått tillfälle. Nu när vi nått en mera mogen ålder har sången och musiken kommit att ta en allt större plats i våra liv. Det betyder bland annat att vi ofta är ute och sjunger på vanliga gudstjänster men också mer och mer på dagledigträffar i olika organisationer.

Vi kallar oss för Gospel Five och är hemmahörande i Motala. Vi sjunger kvartettsång och med vår keyboardspelare är vi fem personer i gruppen, därav namnet Gospel Five. Våra sånger är huvudsakligen hämtade från den kristna sångrepertoaren. Vi vill i våra framträdanden och konserter förmedla det hopp som vi har i Jesus Kristus och budskapet om Guds kärlek till oss människor.

Sångstilen präglas av arrangemang med täta stämföringar och med en variation av kristen sång och musik som inkluderar hymner, gospels, country, läsarsånger och lovsång. Den musikaliska dräkten är både svängig och mera sakral, ibland omväxlande med a cappella sång.

Vi har sjungit och spelat ihop, bl.a. i blåsorkester, sedan 1960-talet. Under åren 1966-1972 sjöng vi ihop i en sånggrupp med namnet Gospels. Alla vi som nu är med i Gospel Five fanns också med i Gospels hela eller delar av den tiden. Här kan du höra Gospels, från en LP-skiva inspelad 1971, i sångerna "Gud lever än" och "I himlen är jag väntad". Skivomslaget kan du se här nedan.

Skivomslag framsida Skivomslag baksida

I c:a 35 år låg kvartettsången nere, eller gick på sparlåga. Nu när vi blivit seniorer har vi återuppstått som grupp och är numera aktiva och sjunger i många olika sammanhang där vi efterfrågas.