user_mobilelogo

 Allting började på 60-talet.....

tidningsbild

Vi är ett gäng "grabbar" som har hängt ihop sedan dess och spelat och sjungit så fort vi fått tillfälle. När vi nått en mera mogen ålder tog sången och musiken en allt större plats i våra liv. Det betydde bland annat att vi ofta var ute och sjöng på vanliga gudstjänster men också på dagledigträffar i olika organisationer.

Vi kallade oss för Gospel Five och är hemmahörande i Motala. Vi sjöng kvartettsång och med vår keyboardspelare var vi fem personer i gruppen, därav namnet Gospel Five. Våra sånger var huvudsakligen hämtade från den kristna sångrepertoaren. Vi ville i våra framträdanden och konserter förmedla det hopp som vi har i Jesus Kristus och budskapet om Guds kärlek till oss människor.

Sångstilen präglas av arrangemang med täta stämföringar och med en variation av kristen sång och musik som inkluderar hymner, gospels, country, läsarsånger och lovsång. Den musikaliska dräkten var både svängig och mera sakral, ibland omväxlande med a cappella sång.

Vi har sjungit och spelat ihop, bl.a. i blåsorkester, sedan 1960-talet. Under åren 1966-1972 sjöng vi ihop i en sånggrupp med namnet Gospels. Alla vi som nu är med i Gospel Five fanns också med i Gospels hela eller delar av den tiden. Här kan du höra Gospels, från en LP-skiva inspelad 1971, i sångerna "Gud lever än" och "I himlen är jag väntad". Skivomslaget kan du se här nedan.

Skivomslag framsida Skivomslag baksida

I c:a 35 år låg kvartettsången nere, eller gick på sparlåga. När vi blev seniorer återuppstod vi som grupp och sjöngr i många olika sammanhang där vi efterfrågades.